TTO Beijing (China)


Naar China in oktober 2017

Op 18 oktober vertrekken twintig leerlingen en twee begeleiders naar China. Hieraan gaan natuurlijk heel wat voorbereidingen aan vooraf. Voor de foto's hiervan en het verblijf in China klik hier.
Het tijdsverschil met Beijing: het is daar zeven uur later.
Voor het programma klik hier
Vanaf donderdag Is er dagelijks een update van de belevenissen in China (zie onder foto). Laatste update: 21 oktober om 11.30 uur.

Image title

18 oktober: we zijn vertrokken voor een lange reis; 19 oktober: om 02.45 uur (Nederlandse tijd) geland na een voorspoedige vlucht.

19 oktober, Veerle Boesten, mijn stukje: vandaag zijn we aangekomen in Beijing. Nadat we aankwamen, zijn we vertrokken naar de school waar we onze buddies hebben ontmoet. Na deze ontmoeting, hebben we een rondleiding door de school gekregen. Daarna hadden we lunch in de kantine. Vervolgens hebben we een spel uitgelegd gekregen en gespeeld en als laatste hebben we een pianoles gehad waar we een kort melodietje geleerd kregen.

20 oktober, Timo Pelzers: Vandaag zijn we met onze buddies naar de Nederlandse ambassade gegaan, waar we uitleg kregen over de ambassade. Daarna konden we nog vragen stellen en een kopje thee of koffie drinken. Toen we klaar waren bij de ambassade gingen we weer terug naar school, waar we een chinese verf les kregen. De lerares liet ons zien hoe we een krab konden verven in het water met planten en vissen eromheen. Daarna kregen we uitleg over de cultuur van de Chinese Muur, wat ik best wel interessant vond. Ook deden we een korte quiz. Toen dat gedaan was gingen we hockeyen tegen chinese leerlingen, helaas hebben we dat niet gewonnen. Hierna gingen Joost, Joost’s buddy, mijn buddy en ik samen dumplings maken en eten, wat ik best wel leuk (maar moeilijk) en lekker vond.

20 oktober, Joost Claessens: Vandaag zijn we met onze buddies naar de bus naar de Nederlandse ambassade gegaan. Daar hebben samen met een andere nederlandse school een uitleg gehad over de ambassade, wat de ambassade allemaal doet, en wat het contact is tussen de Chinese en de Nederlandse overheid is. Daarna zijn we met de bus weer terug naar de school gegaan, en daar hebben we toen geluncht. Na de te lunch hebben we een aantal lessen gevolgd; we begonnen met het maken van chinese tekeningen. We hebben onder andere krabben en bloemen getekend. De volgende les ging over de Chinese Muur: over de lengte, de geschiedenis en waarom de Chinese muur gebouwd is. Vervolgens hebben we tegen Chinese scholieren een hockey wedstrijd gespeeld, die hebben we niet gewonnen... Na de hockeyles zat de schooldag er al weer op en gingen we samen met onze buddies weer naar huis. Veel mensen hebben samen met hun buddies en de buddies van andere leerlingen iets afgesproken. Ik heb met Timo en zijn buddy samen dumplings gemaakt.

21 en 22 oktober: nog geen verslagen: de leerlingen zijn deze twee dagen in de gastgezinnen. 


Naar China in november 2016

De voorbereidingen zijn gestart. 

Image title

Het tijdsverschil met Beijing: het is daar zeven uur later.
Voor het programma klik hier
Dagelijks is er een update van de  belevenissen in China en de foto's
Laatste update 2 december om 08.00 uur.

Naar China in mei 2016
Vanmorgen (5 mei) is een groep tto-3 leerlingen met een bus naar vliegveld Düsseldorf vertrokken om van daar te vliegen naar Beijing in China. In het kader van een uitwisselingsproject bezoeken de leerlingen daar de Beijing No. 9 Middle school. In het najaar bezoeken de Chinese leerlingen Sint-Jan.
Voor het programma klik Program Beijing

Dagelijks is er een update van belevenissen in China en de foto's en ook een filmpje en nog een filmpje
De leerlingen zijn vandaag (14 mei) rond 14.00 uur geland in Düsseldorf.
Image title
Allerlaatste update: 31 mei 09:30 uur.© Sint-Janscollege 2015.