Nieuwsberichten

Coronavirus 

Geplaatst op 28 februari 2020

De laatste ontwikkelingen rondom (de verspreiding van) het coronavirus maakt dat we u, voordat onze lessen beginnen, willen informeren over de wijze waarop we hiermee omgaan. Klik hier voor meer informatie. 


Ontwikkelmiddag

Geplaatst op 22 februari 2020

In verband met de ontwikkelmiddag op donderdag 5 maart zullen de lessen na 12.10 uur komen te vervallen. 


Storing ICT LVO

Geplaatst op 20 februari 2020

Gistermiddag is er in het datacenter waar de ict-omgeving van LVO draait een storing ontstaan. Hier is door ict in samenwerking met de beheerpartij direct op gereageerd. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een nieuw ransomwarevirus dat nog niet gedecteerd werd door de virusscanners. Omdat we er tijdig bij waren was de impact van het virus klein en gegevensverlies beperkt. 

Alle systemen worden zorgvuldig virusvrij gemaakt en worden in de loop van vandaag stapsgewijs online gebracht. De systemen AFAS en SomToday bleken niet geraakt. Hetzelfde geldt voor onze mailomgeving. We zijn door deze storing beperkt telefonisch bereikbaar (045-5218666). 

Uit veiligheidsoverwegingen is de toegang tot de systemen tijdelijk afgesloten. Het ict-team en andere collega's werken er hard aan om alle systemen zo snel mogelijk gebruiksklaar te maken en zo kort mogelijk te laten duren. 

We danken ieder voor het begrip in deze situatie. 


Lenteschool

Geplaatst op 6 februari 2020

Ook dit schooljaar organiseert het Sint-Janscollege, in samenwerking met Check5, een lenteschool. Inschrijving voor de lenteschool staat open voor geselecteerde leerlingen uit havo 3 en 4 en vwo 3, 4 en 5. Ouders van leerlingen die hiervoor in aanmerking komen worden deze week door school nader geïnformeerd. Doel van de lenteschool is om leerlingen rondom de meivakantie extra begeleiding en vakinhoudelijke ondersteuning aan te bieden.


Demolessen

Geplaatst op 3 februari 2020

Op woensdag 29 januari en woensdag 5 februari vonden in de middag demolessen plaats voor de leerlingen van groep 8. Klik hier om de foto's te bekijken. 
© Sint-Janscollege 2015.