Nieuws

Leerlingenraad

Geplaatst op 18 september 2018

Op Sint-Jan is een leerlingenraad actief. Via de leerlingenraad krijgen de leerlingen een eigen stem binnen onze school zodat ze weten dat ze meetellen.

Image title


De afgelopen jaren is de leerlingenraad gegroeid van een feest comité naar een actieve raad waarin echt nagedacht wordt over het onderwijs op het Sint-Jan. Het toetsbeleid, het nieuw schoolgebouw, tevredenheidsonderzoek zijn voorbeelden van onderwerpen waar we ons de afgelopen twee jaren mee hebben bezig gehouden.
Om deze taak goed uit te kunnen voeren hebben we de afgelopen twee jaren deelgenomen aan het Provinciaal Overleg Limburgse Leerlingenraden (POLL) waar leerlingenraden uit heel Limburg bij elkaar komen. Daar hebben we allerlei workshops gevolgd en vooral ook heel veel geleerd van elkaar. Ook het Laks heeft ons geholpen met allerlei bijscholingen.
Dit jaar willen we weer groeien als leerlingenraad en vooral ook een klankbord worden voor alle leerlingen. We willen graag problemen en voorstellen van leerlingen verzamelen en dan samen zoeken naar oplossingen en antwoorden.
Natuurlijk blijven we het ook heel erg fijn vinden om leuke activiteiten te organiseren zoals de valentijnsactie, het sinterklaasfeest, schoolfeesten en nog veel meer.
Wil jij je stem ook laten horen? Stuur dan een e-mail waarin je uitlegt waarom je lid wil worden van de leerlingenraad naar leerlingenraad@sintjan-lvo.nl .
Maar ook als je een leuk idee of een vraag hebt, kun je dit mailen naar bovenstaand e-mailadres!Lune Winkens H3E, Nathali Bijker H5C (voorzitter + lod van de MR), Lara Stokkermans V5C, Lenny Smits H2A,
Brandon Jansen H5B (lid van de MR), Bas Coppus H5B (secretaris + lid van de MR) en Lieke Reumkens V5A© Sint-Janscollege 2015.