Nieuws

Sint-Jan wint onderwijsprijs met ViewBrics

Geplaatst op 11 november 2019

Op 30 oktober jongstleden ontving Ellen Rusman een prijs voor onderzoekers tijdens het NRO-congres. Voor meer informatie klik hier


Op 30 oktober jongstleden ontving Ellen Rusman (Open Universiteit) een prijs voor onderzoekers tijdens het NRO-congres (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek). Haar onderwijsonderzoek had als titel Viewbrics, ‘Spiegel’ je vaardig: vakoverstijgende vaardigheden aanleren in het voortgezet onderwijs.

Bij het ontwikkelen van de methode en bij het maken van de video’s is intensief samengewerkt met het Sint-Janscollege en andere scholen van LVO en SOML.

Docent Mens en Natuur en lid van het kernteam Theo Janssen vertelt: 'Drie jaar lang is gewerkt aan het ontwikkelen van een instrument waarmee je op de juiste manier feedback kunt geven op presenteren, samenwerken en informatievaardigheden.' De jury roemt de wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoek en de vertaling naar een leuke en nuttige tool. Deze is heel goed zelfstandig in te zetten en het vraagt kinderen om goed over zichzelf na te denken.

Sint-Jan feliciteert collega Theo Janssen en het hele team met het behalen van deze prestigieuze prijs.© Sint-Janscollege 2015.